søndag 28. oktober 2012

Blåsebortvær!


Det begynte å bli litt småkjølig her i Hellas egentlig. Vi har nå hatt noen dager som har vært overskyet med noe regn. Vinden har endret retning fra jeg kom ned, og det var 30 varmegrader. Så at høysesong varer ut september kan vi si oss enige i. Men det er allikevel ikke bortkastet å reise hit i oktober heller! Det er jo fortsatt varmt. Dagene med sol, har du 25 grader, og vannet holder 25 grader en god stund til. Det vi merker mest forskjell på er kveldene. Da er det betraktelig kjøligere, og du trenger bukse og genser. Men dette klager vi i hvert fall ikke på. Det er deilig å legge seg i litt kjøligere luft, spesielt nå som vi ikke har hotellrom med aircondition. Jeg er og veldig fan av det å ta på seg litt tykke sokker og kanskje et pledd, når vi sitter ute utover kvelden, med stearinlys og musikk.
Solnedgang fra moloen


I går kveld derimot endret vindretningen igjen, og nå kommer det varm, men sterk vind fra sør. I natt har det blåst masse og det har vært en del bevegelse i båten selv om vi ligger beskyttet av en kjempe molo. I går kveld klatret vi oppå moloen for å se på bølgene, de var nok et par meter høye, med sterk vind, og slo over moloen flere steder. Det er ganske fascinerende å se på! Spennende og skremmende på en gang. Vi så og en seilbåt som var på vei ut i mørket og det gynget ganske bra. Vi gleder oss ganske mye nå til å kunne komme oss ut av havnen.
Skrubbet ned taket, så nå er det rent og blankt..

Det er mye vi trenger å venne oss til med livet i båt. Ta for eksempel en dusj. Vi kommer til å ha begrenset med vann da vi ikke kommer til å ligge så mye i havn, så lange dusjer er det nok lenge til vi får igjen. Ikke for det, det er fryktelig trangt inne på badet, så det frister vel egentlig ikke å stå der så himla lenge. Dette bringer meg over til neste punkt: det er trangt! For de som har sett huset vi solgte, så vet dere det at vi er vant med litt plass. Dette er jo egentlig ikke noe problem, bare en tilvendingssak. Jeg har en strategi: bevege seg sakte.. Da er det mindre sjanse for at jeg slår meg, eller slår båten. For meg er det ene viktigere enn det andre, og kapteinen har selvfølgelig ikke den samme meningen. Men i hvert fall når jeg beveger meg sagte, dunker jeg ikke så hardt inn i ting.  
Myggnetting, my best friend...


Strøm er det tredje. Vi har og begrenset med strøm. Vi har kjøpt to store solcellepanel, og en vindgenerator, som skal festes over biminien på en targabøyle som en italiener skal bygge til oss. Stian var først i kontakt med en annen fyr som skulle ha 1700 euro (+VAT) for å sveise sammen bøylen, men i går fisket Leon tak i en italiener som skulle ha 515 euro. Gjett hvem vi velger… Italieneren viste oss også noen andre bøyler han har laget, så vi vet han er flink. Dette med priser er en merkelig greie. Når Stian er rundt og henter priser alene, er de helt annerledes enn når Leon er med. Det er tydeligvis egne priser for turister her, så vær obs hvis du skal hit selv en gang. Jeg har ikke helt satt meg inn i dette med strøm, men man kan jo regne på hvor mye man bruker, det som er spennende er om vi klarer, med det utstyret vi har, å generere like mye. Nå mens vi ligger i havn, er vi jo koblet på landstrøm, så nå har vi ubegrenset. Vi bruker derfor denne muligheten til å teste ut hva vi trenger å ha på når. Som for eksempel varmtvannstanken. Den blir skrudd på en liten time på morgenen, til litt vasking, og det virker som om den holder ganske lenge på varmen. Så skrus den på igjen litt utpå kvelden når det nærmer seg ny vaskerunde.
Gutta monterer multiplotter med touch, de sier den kommer fra NASA... 

Søndag i dag, litt rolig pusling her og der, vinden er fortsatt ganske sterk, og det er koselig å høre vinden ule i mastene. Varmt er det i hvert fall!  

Vi har allerede en bestilt besøkende, en småfrekk bergenser kommer på besøk i midten av november, og vi gleder oss til å vise frem gliset til noen, og ha litt selskap:)  







- Christine 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar