onsdag 28. november 2012

Værfast


Klokken 7 i dag tidlig, la vi ut for å krysse over til Zakynthos. Etter noen få nautiske mil fikk vi vindkast på opptil 30 knop, vind på 18 knop, bølger på nesten 2m som slo mot oss. Med en del seil ute og noe vi syntes var grei vinkel inn på seilene, bremset bølgene oss og vi mistet styringsfart på båten. Det ble rett og slett litt ukonvertabelt, så kapteinen startet motoren og vi durte inn igjen i den trygge haven vi akkurat hadde forlatt. Vi syns vi gjorde en god avgjørelse som senere ble bekreftet av en bartender som advarte oss mot å reise ut de neste to-tre dagene, da været skulle ta seg opp enda mer. 



ute å rusler
Så da sitter vi nå her, værfast i en liten spøkelses by forlatt av alle turister utenom oss. Men vi lider ingen nød. Vi får mye oppmerksomhet, siden vi er på en skikkelig turistplass utenom sesongen. Vi har mye fisk i kjøleskapet, mer fisk i havet, og vært på en lengre rusletur opp i ”fjellet”. Vi spurte og bartenderen vi snakket med om ikke han visste om noen som hadde litt mer greie på seiling enn oss som kanskje kunne være med oss ut på en tur. Vi syns ikke vi helt klarer å optimalisere seilene, så det hadde vært fint med en lærer. Han skulle spre ordet, og siden vi er den eneste båten i havna her, er vi jo ikke vanskelig å finne. Han visste i hvert fall om en fyr som drev med turistbåter om sommeren som han skulle be komme innom. 

Og hvis noen erfarne seilere skulle ha litt tid til overs, er det bare å komme en tur. Ferjen stopper nesten rett ved siden av båten vår hehe





oppmerksomhetsyk vov-vov, møter hundeelskere

Vi har jo slik en projektor på videokameraet vårt, så i går spilte vi av filmen der Kenneth drar opp tunfisken på lerret (badehåndkle) for oss selv og de som gikk forbi..


- Christine 

2 kommentarer:

  1. Hei på dere. Vi skulle ønske vi hadde tid til å komme ned. men desverre. Mulig dere hadde for lite seil ute eller dere skulle falt av litt mere for å få fart på båten. Men fornuftig valg å gå tilbake i havn. Følger med dere på marinetraffic. Tone og Stein

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hadde det ikke vært så sterk vind og sjø, kunne vi nok ekspremintert litt mer med seil og vind. Men det ble nok litt for mye for oss sånn med en gang. Og det har vært enda verre vind i dag, så tror vi gjorde riktig å vente litt:) Det har vært vind opptil 40 knop i kastene her i dag, riktignok ikke her i havnen. Vi har snakket med en annen seiler i området her som kanskje kan være med oss litt om noen dager, så vi får se om han kan komme med noen tips. ellers takk for omtanke!

      Hilsen Stian og Christine



      Slett