mandag 17. juni 2013

Roma

Da var vi plutselig i Roma:) Etter flere fine ankringsplasser og mye fin seiling, skal det bli bra med en skikkelig båtvask og litt besøk. Martin og Anette kommer for å bo i båten fra torsdag, og kanskje vi joiner dem i litt sightseeing på onsdag. 
Her lå vi i natt, litt vanskelig å se på iPad bilder, men det var en fin Strand med noen rare trær og en borg ute på en Odde. Veldig fint og rolig. På ettermiddagen fikk vi og besøk av et småfly som tok en veldig lav og skremmende nær sirkel rundt båten, så vi kunne sitte å vinke til piloten og se han vinke tilbake. Men det morsomste vi så i går, var en flyvende jolle: 

I natt prøvde vi og å bruke to ankre for å holde båten med nesa i bølgene og ungå litt vugging. Men ankret bak ble sluppet litt for sent, så noe vugging ble det allikevel. Da var det delig å ikke stresse og sove lenge. Men med litt trening, blir vi nok mestere, akkurat som med alt annet:) 

Når vi tilslutt startet motoren for å komme oss videre, og også skrudde på alle instrumenter, inkludert AIS som forteller andre båter at her er vi, dukket kystvaken opp. Vi tenkte ikke mer over det og kjørte videre. Men et lite stykke unna ankringsplassen, syntes vi da dem kom veldig nærme, og med stor fart. Nok en Italiener som ikke kan vike? Nei da de skulle ha kontakt med oss. Vi måtte legge oss 5 mil unna kysten sa de. Ikke helt sikker på hvorfor, men det at det hørtes ut som om det var krig på land kan jo være noe? 

Det blir bra med litt besøk nå, så kan jeg ta bilder av litt annet enn himmel og hav og oss:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar