torsdag 13. juni 2013

Nærmer oss Napoli

Vi har nå kjøpt et simkortet til PAD'en, med massevis av datatrafikk, så akkurat nå mens jeg skriver, motorseiler vi mot øya Capri. Den ligger rett utenfor bukta på fastlandet med Napoli og Pompeii. Vet ikke helt hvor vi ender opp enda, men har lyst å finne en ankerplass et sted på Capri, og dure inn mot Pompeii i morgen tidlig, og ta ettermiddagen til rusling rundt i ruinene. 

Ellers har vi reist i fra to helt fantastiske plasser, og et drittsted. Den første er byen jeg skrev forrige innlegg i, Camerota. Der var det en liten koselig havn, omringet av middelhavshus i pastellfarger, restauranter og små trange gater mellom steinbygniner, kirker og små butikker. Her måtte vi og en skravlesyk Australier som lurte på om vi skulle bytte litt informasjon om havner og ankerplasser, siden han skulle den veien vi kom fra og motsatt. Det ente med at han pratet på både inn- og utpust, helt til han takket for seg og gikk. Trivelig kar da:) 

Neste havn og by vi reiste til var ikke så langt unna, når vi kom oss ut på vannet blåste det veldig mye mer enn værmeldingen mente, og litt for mye for oss. Marinaen het Casalvelino, og var ganske så grunn, så vi lot være å gå helt inn mens det blåste altfor mye, men lå heller på en Kai rett ved utsiden. Her var det ikke spesielt fint, og det fortsatte å blåse. Men utover kvelden døde vinden ut, men bølger kom inn i havnen og holdt oss våkne med gnissing i tau det meste av natten. Klokken 5 holdt ikke Stian ut mer og sa, nå reiser vi! 

Det var nok et bra valg. Så tidlig på morgenen var det helt vindstille og bare en times tid etter lå vi trygt og godt i ny havn, før det begynte å blåse opp igjen. Stedet her het Acciaroli, som vi hadde blitt anbefalt av Den pratsomme Australieren. Vi skjønte nå ikke helt hvorfor, for dette stedet så rotete ut, med mye anleggsmaskiner rundt havna. Men når vi begynte å gå litt rundt i byen, dukket den ene koselige gata opp etter den andre. Her hadde de restaurert mange gamle bygninger, og plantet blomster omtrent overalt. Og hele tiden mens vi tuslet rundt i gatene kunne vi se havet og stranden. Bilder må jeg laste opp senere. Men her kan dere jo se nok noen bilder av oss som later oss med motorseiling:) 



1 kommentar: