fredag 12. juli 2013

Spania

Buenos dias, vi cruiser nå langs kysten av Spania, på vei mot Barcelona. Der har jeg søkt om å få være en dag for å kikke litt før vi krysser over til Mallorca. Stian begynner å bli litt rastløs, og håndverkerfingrene klør og stikker etter å få jobbet opp igjen trælene og møkkete negler. Jeg kan ikke skjegg har det samme problemet... Han har i dag på dagens vindløse mototetappe begynt å pirke ut den gamle fugemassen i teakdekket for å legge ny etterhvert. 

Turen over til Spania ble temmelig spontan. Vi bråbestemte oss rundt halv ni på tirsdags morgen å krysse tvers over den siste bukten av Frankrike, i steden for å gå langs med kysten. Det ble rundt 120 nautiske mil, med skiftende vind og mye motor bruk, men på turen fikk vi og se hval igjen. Heldigvis et stykke unna:) og ved solnedgang kom igjen hoppende delfinen og svømte rundt båten. Klokken tre ankret vi opp i mørket uten å se en ting utenom det bildet kartet på plotteren gav oss, og dette var det vi våknet til neste morgen: 

En helt hvit by. Ganske så koselig. Her fikk vi og prøvekjørt Tanja tender. For vi har nemlig kjøpt en ny jolle (som heter Tanja). Etter uendelig antall dritt turer med den før så pålitelige Malta motoren, var det nære unna at maltaen ble sunket. Enten ville den ikke starte, ellers så startet den rett i gir, slukte bensin, men mest av alt: ville sjelden starte. Så nå er det Tanja tender som skal bringe oss til land mens Carmen ligger for anker.  Under ser du utsikten jeg har for øyeblikket... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar