fredag 26. juli 2013

Kanaler og sluser:)

Ja da putrer vi nedover kanalene, og da blir dagene ganske like egentlig. Lite dramatisk egentlig, bortsett fra litt overhetet båt og en impeller som måtte byttes, en rein som måtte strammes, men dette fikser jo Stian lett:) 



Første dagen i kanalene gjorde vi unna et godt stykke og endte opp i en by som heter Avignon. Der ble vi en ekstra dag for å kikke litt rundt og kanskje få tak i en ny impeller, siden den som ble byttet ikke var helt ny. Det fant vi ikke, men vi fikk møte noen skikkelig trivelige folk:) det var nemlig ikke plass på kaia til oss, så vi fikk tilbudet om å ligge på utsiden av en motorbåt som var litt større enn våres. Dette var båten Billow til Robert og Judit fra England, som vi etterpå inviterte på et glass vin. De kjører rundt i kanalene tredje året nå, så de kunne dele mye informasjon:) inne i byen var det også teater festival eller noe, så det sto jo noen på hvert gatehjørne med kostymer og musikk og fremførte ett eller annet. Så det var sikkerlig røre inne i byen der. Mye å se på:)



Dagen etter kom vi litt sent avgårde og endte opp inn en "avstikker-elv" hvor det lå noen små brygger og en liten bar. Dette stedet var og ganske spesielt. Vi var ikke rundt å så på byen, men holdt oss nede i"havna". Den lå nemlig litt for seg selv, fult av trær rundt og ikke mange båtene eller gjestene. Baren hadde visstnok veldig god mat også sa noen andre gjester, som ble laget av hun som Eide stedet. Hun bodde i en campingvogn på en egen flytebrygge, var kontorsjef, bartender, kokk og oppvaskhjelp. Når det ble mørkt tente hun opp lys som hang i taket som lyste i alle farger, og rundt flytebrygga bordene sto på hang flagg fra de fleste som hadde vært innom. Ja litt vanskelig å beskrive men dette var et skikkelig spesielt, men koselig sted. Verdt et besøk for de som skal oppover kanalene. 


I kveld har vi lagt oss på en Kai i Le Pouzin, et lite stykke før vi kommer til Valence. Senere kom også en belgisk familie i to små seilbåter, mor og far i en og to tenåringsbrødre i en annen, som nå ligger fortøyd på utsiden av oss igjen. Så jeg tipper vi får litt selskap i kveld også:) 

1 kommentar:

  1. Hei, Christine! Åhhh, så dumt at vi ikke får truffet dere på ARC. MEN det er ingen skam å snu! Tenker dere har hatt mange skippermøter på å ta den voksne avgjørelsen! Kos dere på kanalferie! Og så vet vi at siste "toget" er ikke kjørt! Dere er heldigvis både unge og lovende!!

    Stor klem fra s/y Morgengry

    SvarSlett