torsdag 11. april 2013

Hellas


Her kommer et skikkelig blogg-innlegg! Nå er nemmelig pc og alt pakket ut. Men jeg vil begynne med å fortelle om vår reise hit:

Etter noen få timers søvn, duret vi da altså av gårde med bilen til snille snille ”sviger’s”, inn til Rygge. Vi skulle jo da fly med Ryanair, og store deler av kvelden før ble benyttet til pakke og pakke på nytt for å få alle 4 baggene under 15kg. Selv om vi hadde to bagger hver, ble 15kg lite og fyll til en hel koffert står igjen i Mjøndalen. Så står vi nå altså der og skal sjekke inn baggene og alle stemte. Lykke! En av de veide til og med 15,0kg! Flink?



På flyet som hadde plass til godt over 200 passasjerer, sitter det 26 stykker. Vi blir dermed tilbudt setene med ekstra beinplass. Om vi heller ville legge oss helt ned var det bare å finne en ledig rad. Mer lykke.
Da vi landet på Corfu, gikk vi rett ut i 17 grader, riktignok overskyet, men vi klager ikke. Når vi tuslet ut av flyplassen slo deg meg at reiseplanene endte egentlig der. Det hadde liksom ikke falt meg inn å sjekke hvor flyplassen var i forhold til havnen. Men det ordnet seg, en taxi kjørte oss alle de to kilometerne. Fergene over til Igoumenetsia gikk ganske ofte (det visste jeg i hvert fall), men bussen derfra til Preveza går bare annen hver dag (det glemte jeg). Heldigvis hadde vi det ikke travelt, så vi tok sjansen og reiste over med neste båt. Tror vi ventet i ca 20 minutter før bussen kom og kjørte oss videre. Strålende forsnøyde, nå også med magen full av gyros.



Vi ankommer Preveza og et nytt lys går opp. Det er søndag og alt er stengt. Butikkene, marinaen og kontoret som oppbevarer nøkkelen til båten. Jaja, et sted må denne flaksen ta slutt? Men nei! Den store luka på soverommet våres var ikke låst, og det så ikke ut som om noen andre hadde funnet ut av det før oss. En liten ting hadde vi nå allikevel uflaks med. På grunn av mye fukt i båten, var det blitt en del mugg på vegger, tak og puter. Og kjøleskap ikke minst, siden det ikke ble vasket før vi forlot båten. Så disse to dagene har jeg brukt på vasking. Vasking av ALT.

utsikten bak båten.. her går det da altså kuer. Litt annerledes enn Athen


Plassen vi ligger på er veldig trivelig. Igjen har vi svenske naboer, og en dansk båt rett i nærheten. Do og dusj ligger 20 meter unna båten. Litt lenger unna stor noen vaskemaskiner vi kan benytte for 5 euro, en koselig taverna, og en minibuss som kjører inn til sentrum hver dag (gratis!). 
Masteskogen foran båten, og madrasser til tørk


sandblåsing. Naboene er ikke fornøyde..
I går kom Leon som vi ble kjent med i Athen, for å hjelpe til litt med pussing av kjøl og polering. Han har også med seg en veldig pent brukt gennaker (seil for våre ikke seilelesere), som vi vurderer sterkt å kjøpe av han til en god pris. Planen er nå å få båten i vann uten at det har gått mye lenger enn en uke. Vi får nå se hva som skjer, vi har det i alle fall ikke travelt. I dag sandblåses kjølen, og de skal forhåpentligvis også vannblåse resten av båten under i dag og/eller i morgen.


Nymalt ankerkjetting så vi vet hvor mye vi slipper ut


Vi er nå bare veldig veldig fornøyde med at vi er i Hellas og bor i en fiiiin båt, spiser gresk mat og drikker gresk øl:) 

Jeg vil også takke "sviger's". De har gjort vårt opphold i Norge veldig veldig behagelig. Kunne ikke hatt noen bedre svigerforeldre! Og takk til Kristian! Tenker det er fint å få tilbake unkarsleiligheten sin igjen;) 

Til å ikke eie annet en en båt i Hellas har vi bodd i ganske høy standard hjemme i Norge alikevel.. 


- Christine 

2 kommentarer:

  1. Vi leser bloggen med et stort SMIL! Kos dere veldig!! :-)

    SvarSlett
  2. vi storkoser oss! Litt bedre tur denne gangen:)

    SvarSlett