tirsdag 4. desember 2012

Blåsevær

Kalt er det og! Vinden har igjen snudd, kommer mer fra Nord, og tar med seg kulda. Vi har pakket litt feil med tanke på klær kan du si, og må nok kjøpe oss noe varmere, for det blir ikke akkurat varmere i været her. I dag er det strålende sol, men grusom kald vind, og sterk vind. Altfor sterk for uerfarne seilere vind. Men i morgen og i hvert fall på fredag ser det bedre ut, og kanskje vi skal kunne få seile litt igjen.
Kenneth har kjøpt julepynt til Carmen:) 

De to siste nettene har vært litt spennende. Det blåser MASSE. Vi ligger nå fortøyd med akterenden til en steinbrygge, og med ankeret ute som holder båten unna brygga. Det er første gangen vi faktisk bruker ankeret, men det virker nå som om det holder. Vinden kommer heldigvis fra land, og dermed er vi sånn passe trygge på at fortøyningene holder. Men kapteinen er allikevel oppe et par ganger i løpet av natten bare for å ta en titt.og to kniver er plassert på kartbordet sånn i tilfelle vi må kutte fortøyningene sier han...

Det verste som kan skje nå er at den store gamle båten til naboen (fra 1940 som ser helt forferdelig ut og han bor i) løsner og deiser i siden på Carmen. Eller at vinden snur, vannet stiger og brygga går under vann, og vips er Carmen på land. Dette er bildene naboen har satt i hodene på oss, men han er absolutt ikke bekymret. Han har alt han trenger der han sitter inne i butikken hos en venn. Her har han rigget seg opp med en krakk, et kjøleskap og litt andre drikkevarer som rosene i kinnene hans forteller at han smaker på ganske så ofte. Naboen forteller og han er fra skottland, men har vært her nå i 20 år, og han legger nok på litt ekstra dramatikk når han prater med oss.


Ellers så suser vi rundt her i en spølkelsesby som egentlig ser veldig koselig ut om sommeren. Kapteinen har funnet den beste butikken han noengang har vært i (virker det som) hvor han tilbringer mye tid, en blanding av brukte og nye båt ting. Et stor virrvarr av alt mulig. Ellers har han begynt å lese i en bok som faktisk ikke handler om båt, motor, seil, eller sjø! Det er jo litt koselig, men han er vel ikke helt overbevist enda.


- Christine

2 kommentarer:

  1. Mamsen kaller; Ekstremvær 2012 har vi lest om her hjemme. Noe som ser ut til å ramme hele Europa. Vi sitter inne og fyrer og fyrer. Her er det sprengkulde med andre ord. Gleder meg til den såkalte kakelinna - hvis den kommer da. For å trøste litt så er det nok mange skuffede Sydenturister som er skuffa nå - ser ikke ut til at det er særlig varmt noen steder i Europa i øyeblikket. Når det er sagt så leser jeg jo at dere virkelig får prøvd dere -igjen.. ! Er det ikke selgere, Carmen, grekere, streiker - ja så er det altså været som nå setter stopper for videre seiling... Og mamma'n din er stadig litt bekymret for at noe skal gå galt.. Heldigvis leser jeg at dere har stor respekt for vann og "føreforhold". "Kutte fortøyniga" - huff og huff, håper virkelig ikke dere får bruk for knivene. Tenker på dere hver dag - savner deg veldig, jenta mi - og du har ei lillesøster som savner deg skrekkelig masse + en bror som ikke er fullt så bekymret, men som følger godt med på bloggen. Stor klem fra mamsen som ber om godt vær.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er ordentlig guffent her! Nå har vi faktisk flyttet litt på oss allikevel, men vi tar veldig korte etapper av gangen for å kunne oppdatere værmeldingene. Så vi slapp å kutte noe som helst, for vi reiste til en annen havn før blåseværet endret retning. Vi tåler litt guffent vær, og trøster oss med at det er verre hjemme, og at vi har bedre vær i vente! Nå driver vi å planlegger litt kveldsseiling for å kunne reise mens det er litt bedre vær, så får vi heller sove på dagen mens været er dårlig. Ellers kommer vi oss aldri bort fra Hellas!

      Savner dere også! Ganske mye når vinden uler og det knirker i fortøyninger og kapteinen går igjennom hvem fortøyning som skal kuttes først dersom vi drar på land hehe. Savner dere alle tre! Til og med bror som ikke er så bekymret hehe.

      Stor klem tilbake!

      Slett