onsdag 27. februar 2013

Reisen hjem - siste del!

Tidlig neste morgen tuslet vi ned på tog stasjonen og satte oss på toget til Roma. Togreisen varte bare en og en halv time, og det var strålende vær, så vi rakk å se store deler av Italia fra tog skinnene. Dagen før hadde vi lett frem en B&B rett ved siden av sentral stasjonen i Roma, så det var enkelt å tusle rett bort å sette fra seg bagasje før litt sigth seeing. På veien bort gikk vi vel bare forbi 5-6 andre hoteller og lignende, selv om vi bare måtte gå 200 meter, så vanskelig å finne rom i Roma er nok ikke vanskelig, i hvert fall ikke litt utenom sesong.




Hva skal man så gjøre når man har en ettermiddag og kveld i Roma? Vatikanet - check, Parthenon - check, Fontana de trevi - check, Colosseum - check, Sliten? - Check! Bare når du går rundt i gatene i Roma føles det ut som om du er i et museum. De store flotte gamle bygningene, trange gater, masse mennesker og julelys. Vi fikk skikkelig julestemning av å tusle rundt. Og vi tok ofte en hvilepause på en av de mange barene...






Det ble en lang dag, med mye god italiensk mat og drikke, skulle gjerne vært der mye mye lenger, men nå fristet det virkelig å komme hjem til jul og hjem til mor:)







3 kommentarer:

  1. Hei, igjen! Er du begynt å spise på ingefærtabeletter, Christine?? Når er avreise fra Norge? Vi reiser fra Oslo/Split 7. mai og i slutten av mai går turen mot Montenegro/Albania/Hellas. I august setter vi kursen vestover, Malta, Secilia, Sardinia, Mallorca, Menorca, Formantera, Ibiza etc., for å havne i okt. på Gran Kanaria. Og dere da? Dere har vel motet fremdeles? Hilsen fra http://morgengryeventyr.blogspot.no

    SvarSlett
  2. Hei hei! Nei jeg har ikke begynt å spise tablettene.. men bør vel egentlig gjøre det.. Jeg har og en annen fremgangsmåte: la være å bli syk hehe. jeg har nemlig sluttet med det nå! Vi planlegger kun et mål for tiden og det er å møte noen venner på koriska i begunnelsen av juni og være rundt der i juni, kanskje spaniakysten i juli også ut til canariøyene rundt samme tid tenker jeg. Så det er ikke umulig å treffes på turen da! Skal lagre bloggen deres og følge med på den.

    Motet er oppe! Egentlig enda sterkere enn før, var på båtmesse forrige helt og møtte jimmy Cornell:) Det var spennende.

    SvarSlett
  3. Corsika er fantastisk, spesielt Bonefasio må dere innom. Dere bør bestille plass - for der er det fullt. Men dere kan jo ta en "spansk" en, og si når dere blir stoppet, at dere skal fylle diesel.... :-) Ellers er det en ROSA strand nordøst på Sardinia. Der er det dessverre ikke lov til å ankre opp eller være..., men den ser fantastisk ut! Bruk GOD tid i middelhavet, vi har kun seil i Middelhavet med 1 overnatting hver gang vi hadde landligge. (transportetappe for 5 år siden) og nå gleder vi oss til å ha litt bedre tid! Spanskekysten er dessverre ikke så gjestmild. Folkene er kjekke, men selve kysten/havnene er ganske så fulle, små og blåsete. Ingen selvfølge at dere får plass når dere kommer inn en sen kveld....:-) MEN for all del, vi lå rolig mange plasser og storkoste oss med spansk kultur og MAT/VIN :-)

    Vi får følge med hverandres blogger :-)

    Hilsen Gry

    SvarSlett